Stugregler

Välkommen till Södra Journalistföreningens hus på Värngatan 8 i Mölle

Möllestugan med annex på Värngatan ägs av Stiftelsen Södra Journalistföreningen. Den är tillgänglig för medlemmar anslutna till Svenska Journalistförbundet, som är bosatta i Skåne och Blekinge.

Stora huset lär ursprungligen har varit fiskarstuga och har byggts till efter hand. Första delen är troligen från 1930-talet eller tidigare. Husen och trädgården har under 2012 totalrenoverats och har sedan dess målats om både in- och utvändigt.

I november 2022 installerades två luftluftpumpar för bättre inomhusklimat, såväl vinter som sommar. Läs mer nertill och manualen.

För allas trevnad är det av största vikt att alla är rädda om och vårdar vår gemensamma egendom. Nedan hittar du blandad information om vad som gäller för stugan. Viktigast är att tänka på följande:

Städa ordentligt inför avfärd
Kontrollera att allt är på plats och meddela om något är trasigt eller fattas
Mejla till sjournalistforeningen@gmail.com och bekräfta punkt 1 och 2 i direkt samband med avfärd

Tillträde: Möllestugan är tillgänglig från kl 18 tillträdesdagen och ska vara iordningställd kl 17 avresedagen.

Storstugan är numera utrustad med kodlås. Nycklar till annexet, altandörren och förrådet förvaras i storstugan.

Så här gör du för att komma in:

1. Tryck stjärna (längs ner till vänster).

2. Knappa in den sexsiffriga koden

3. Tryck stjärna igen då öppnas dörren.

4. Lås genom att trycka på stjärna.

Inifrån använder man vredet för att låsa och öppna.

Att ta med: Egna rena sängkläder, handdukar och förbrukningsmaterial som städ- och diskmedel, hushålls- och toapapper med mera. I annexet finns en tvättmaskin – ta endast med oparfymerad tvätt/sköljmedel.

Inte lämna: Medhavda husgeråd, leksaker, tomflaskor eller gamla tidningar. Och absolut inga sopor eller mat i kyl och frys. Samma sak gäller för torrvaror som kaffe och kryddor.

Köket

Bruksanvisning till spisen finns i fläktskåpet, liksom för spishäll, ugn och diskmaskin. Vredet till diskmaskinen ska stå lodrätt för vattentillförsel.

Underskåpet till vasken öppnas automatiskt med lätt knyck med hand eller knä. Där finns två sopkärl. Ett för restavfall och ett för matavfall. Använd avsedda påsar märkta med texten Endast för matavfall när du ska slänga matavfall. För brännbart använder du vanliga soppåsar. Notera att det finns två separata fack i sopkärlet utanför muren.

Glas, papp och metall ska lämna på återvinningscentralen i Höganäs eller avfallsstationen vid Mölles infart, alldeles till höger i höjd med kapellet.

Allrummet

Matbordet har en iläggskiva som kan sättas in för utöka antalet platser.

WIFI

Routern står i fönsterkarmen vid soffan. Obs! Stäng inte av eller resetta.

d-link7380  Lösen: lorhn43497

Städning

Börja med att kontrollera att allt är välstädat och lämnat i bästa skick när du anländer. Dokumentera om något avviker.

Saknas något, meddela direkt till sjournalistforeningen@gmail.com. Det gäller även om något går sönder eller inte fungerar.

Torka/rengör ytorna i köket – luckor, vask, diskbänk, kyl, frys och spis.
Använd diskmaskinen – handdisk är inte hygieniskt.
Töm och rengör sopbehållarna under vasken. Kör gärna diskborste- och disktrasor i maskinen.
Mikron ska torkas invändigt efter användning. Torka av eller diska ugnsplåtarna om du lagat mat i ugnen.
Badrummen ska städas extra noga, inklusive duschväggar, handtag och papperskorgar.
Alla allmänna ytor – fönsterkarmar, golvlister, lampor, bord, skåp och hyllor ska dammas av. Glöm inte att torka av dörrhandtag och barnstol.
Golven ska dammsugas och torkas med lätt fuktad mopp, ljummet vatten och några droppar såpa eller diskmedel.
Plastmattan i köket och de mindre mattorna i sovrummen skakas utomhus. Dammsugare finns i annexet och i garderoben storstugans sovrum. Där finns annan städutrustning.
Flytta inte runt prylar eller möbler.
Tvätta textilier – som kuddfodral, överkast, täcken och kuddar som är fläckiga.

”Vi har bara hyrt över helgen. Måste vi verkligen damma överallt och moppa golv?

Räcker det inte med snabbstäd då?” Nej! För om alla tänker så samlas ”skiten” på hög.

Trädgård och altan

Robotgräsklipparen sköter gräsmattan. Som gäst ska man överhuvudtaget INTE röra, hantera eller på annat sätt påverka den. Inte ens om den verkar ha fastnat eller gått vilse.

Leverantören Gräsklipparservice (nås på 042 1268 70) har koll via en app.

Tänk på att:
– inte dra ut kontakten eller på annat sätt bryta strömmen
– inte lyfta roboten – varken från gräs/mark eller parkeringsplattan.
– inte gräva eller trycka ner vassa föremål i gräsmattan eftersom det går en slinga i marken (absolut förbud mot maskrosrensning)
– roboten är inställd på att gå mellan kl 23-06 varannan dag eller mer sällan beroende på säsong
– inte lämna prylar på gräsmattan över natten – såsom grill, möbler, leksaker, sladdar, slangar, hundbajs, stenar, strandfynd med mera.

Tänk på att dynor och handdukar lätt kan blåsa ner från altanen. Att tälta på gräsmattan rekommenderas inte. Sägs i så fall i god tid före ankomst så att roboten kan stängas av.

Det finns en elektrisk gräsklippare samt en kantgräsklippare i förrådet vid annexet. Används med fördel för att ansa där robotgräsklipparen inte når. Där även finns vattenspridare, vattenkannor och trädgårdsredskap. Rensa gärna ogräs i rabatterna och utanför tomten om andan faller på.
Grillen ska aldrig användas på altanen utan lämpligen på gräsmattan eller stenpartiet till vänster om storstugan om man har annexet i ryggen.
Varje gäst tar hand om askan som kan spridas i rabatterna först när den är helt släckt och kall. I förrådet finns en elektrisk grilltändare och förlängningssladd. Undvik tändvätska. Skrapa med alltid rent grillgallret med avsedd grillborste efter användning.
Dynor till positionsstolarna finns i kistan vid altandörren. Ta alltid in dem nattetid och vid avfärd. Samma sak med parasollet som ska placeras i förrådet.

Annexet
Gäststugan är helt djurfritt. Tänk att även gäster ska vara ”djurfria”. Den som rider eller har katt eller hund hemma ska inte bo i annexet eftersom hen bär med sig hår och andra allergener.
Nyckel till annexet finns på kroken vid mikron i storstugan. Där hänger även nycklar till två cyklar. Barnsitsar finns i annexet. I annexet finns en tvättmaskin – använd endast oparfymerad tvätt/sköljmedel i den.

Övrigt
Glöm inte att hänga tillbaka alla nycklar på sin plats innan avfärd.
Vi har installerat luftluftpumpar för bättre inomhusklimat såväl vinter som sommar.  De står på 19 grader och sköter de mesta av uppvärmingen.
Stäng inte av elementen. De ska vara ställda på 13-15 grader, oavsett årstid.
Golvvärmen i badrum ska stå på max och ALDRIG stängas av. För då riskerar vi mögel och fuktskador.
Kontrollera att alla kranar är stängda och fönster ihakade.
Ha en trevlig vistelse!

Ordförande: Torbjörn Hallgren 0708 82 67 35

Stugvärd: Anne Aobadia 0793 36 20 60

Uthyrning: Eva Martelius 070 575 58 70

Epost: sjournalistforeningen@gmail.com

Ladda ner

Aenean aliquet ac dui id accumsan. Quisque ac commodo nibh, vitae egestas ex. Maecenas ornare velit non accumsan viverra. Sed tincidunt, turpis id commodo accumsan, nisi tellus luctus tellus, non luctus lectus ex lobortis mauris. Nulla aliquet cursus velit quis.
Rulla till toppen